razna

O nouă carte despre Câmpina. Poate cea mai importantă

Mâine, marti, 22 iulie 2014, incepand cu ora 11.00, la Parohia Sf. Nicolae Campina, va fi lansată cartea scrisă de Alin Frinculeasa despre cimitirul din epoca de bronz descoperit recent la Câmpina.
3

Apariţia acestei cărţi, scrisă pe baza unor dovezi şi cercetări arheologice, ar putea avea o mare importanţă pentru municipiul Câmpina. Am uita cu toţii despre ridicola „atestarea documentară din 1503” (s-a ştiut tot timpul că aşezarea este mult mai veche) şi am vorbi cu mândrie că în aceste locuri au trăit oameni cel puţin din epoca bronzului.

În interiorul acestui volum ne-am propus publicarea extinsă a rezultatelor cercetărilor arheologice derulate în anii 2008 – 2013 de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în incinta Parohiei „Sfântul Nicolae” din cartierul Slobozia al oraşului Câmpina.
Publicarea se doreşte a fi una monografică, completând pentru cei interesaţi informaţiile deja existente. Am adăugat rezultatelor arheologice, o serie de analize şi investigaţii pluridisciplinare ce se constituie într-un pachet important de informaţii publicate aici şi pe care le considerăm nu numai necesare, ci şi obligatorii.
Colectivul de cercetare a beneficiat din plin de prezenţa şi sprijinul părintelui paroh Petru Moga care prin energia şi spiritul dumnealui a reuşit să imprime cercetării o anumită consistenţă şi plăcere. Îi mulţumim încă o dată şi pentru multele discuţii şi clipe plăcute petrecute în atmosfera deosebită creată la Câmpina.
Mulţumirile noastre se îndreaptă spre o serie de colegi implicaţi în cercetarea de teren, sau restaurarea şi conservarea materialului arheologic. Amintim aici pe Octav Negrea, Claudia Dumitrescu, Andrei Gheorghevici, Mariana Dicu, Tiberiu Nica.

Alin Frînculeasa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s