razna

Un blog nou, cu noutăţi

Ştii că există fobia de nasturi? Koumpounophobia e frica de nasturii de orice fel. Cei care suferă de această boală ajung să se teamă de tot ce este rotund şi mic. Am aflat asta de pe Teodorovschi.eu, un blog generalist, care cuprinde informaţii inedite din mai multe domenii. Sfaturi de viaţă, curiozităţi, oameni, tehnologie, ştiinţă, auto, frumuseţe, călătorii, grădină, modă, timp liber, sănătate, sex, gaming, viaţă în general. Tot felul de informaţii noi, abordări din unghiuri diferite, noutăţi care nu plictisesc.
De ce îşi fac oamenii blog? Deoarece vor să adune laolaltă lucruri care îi interesează. Pentru unii este vorba de pasiune, pentru alţii de interes public, cum este blogul meu. Alte bloguri sunt despre autorii lor şi atât, ce au făcut, ce au mâncat, ce au iubit.
Mie îmi plac blogurile care informează. Dar nu cu ştiri preluate de toată presa din ţara noastră, în care se adaugă o opinie, o propoziţie nouă şi se spune că este ştire în exclusivitate. Ci cu subiecte rar abordate, curiozităţi, chiar tabu.
Tot de pe acest site am aflat despre arta stradală. Iată o poză:
Amazing-Street-Art-Best-3D-Graffiti-HD-Wallpaper-Desktop
Arta stradală(street art) este un curent puternic în arta contemporană a spaţiilor publice. La fel ca şi dansul de stradă(street dance-ul), acest gen de artă îşi propune să pătrundă într-un mod puternic în mintea publicului, să creeze anumite impresii şi să transmită mesaje.
Încetul cu încetul, street art-ul a început să-şi facă simţită prezenţa din ce în ce mai mult şi în România; este destul de des întâlnit atât pe străzile oraşelor şi mai mici şi mai mari ale ţării noastre, faţadele clădirilor, cât şi în interioarele părăsite ale acestora.
pe lângă „picturile” în sine realizate cu graffiti şi posterele stradale, mai întâlnim în acest tip de artă şi următoarele: sticker-ele ce reprezintă printuri sau desene imprimate pe hârtie autocolantă, ce se lipesc ulterior în diferitele spaţii publice, pe semnele de circulaţie, pe faţadele clădirilor, pe ferestrele acestora, pe bănci, magazine, garduri, de altfel aceleaşi suporturi utilizate şi pentru celelalte tipuri din componenţa street art-ului.
Stencils-urile reprezintă desene realizate cu ajutorul şabloanelor tăiate din carton sau material plastic, peste care se spray-ează diferite vopseluri şi culori. Tehnica de wheatpasting este tradusă prin lipirea, aplicarea în diferitele spaţii publice a unor desene sau printuri de diferite dimensiuni, cu ajutorul unor adezivi: lipici, paste de lipit. (conform teodorovschi.eu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s