noutati

Lanterne pentru vremuri grele

Nu ştii niciodată valoarea unui lucru, până nu-l mai ai. Când viaţa te pune în faţa a tot felul de situaţii, îţi dai seama că e bine să fii prevăzător, să anticipezi lucruri, să ai tot ce îţi trebuie în casă. Nu vorbesc acum de cei care se pregătesc de apocalipsă, construind buncăre, făcând provizii şi învăţând să tragă cu arma. Nu, ei s-au uitat prea mult la filme americane. Ci mă refer la situaţii mai puţin grave, dar care ar putea întrerupe cursul firesc al vieţii noastre, bazat pe tehnologizare excesivă.
Iarna lui 2012. O săptămână în care oraşul a rămas fără energie electrică, după zăpezi de aproape un metru. Cabluri acoperite de gheaţă, doborâte la pământ, transformatoare picate, sute de locuinţe fără curent. În prima zi a fost interesant, în a doua deja nu se mai găseau baterii în niciun magazin din zonă, iar în a treia, oamenii plecau la hipermarketuri pentru a-şi cumpăra generatoare.
Nu aveam căldură şi lumină. Cu telefoanele descărcate, cu drumurile impracticabile, stăteam în casă şi aşteptam să vină energia electrică. Mai aprindeam câte un chibrit, să vedem drumul spre baie.
lanterne-tactice-profesionale-si-accesorii-dedicateA cincia zi a revenit curentul. După această experienţă, ne-am propus să ne cumpărăm lanterne tactice. Da, nu sunt simple şi chiar ar fi bune pentru apocalipsă, deoarece o definiţie „de dictionar” ar spune că o lanternă tactică este utilizată împreună cu o armă de foc, pentru a ajuta la identificarea şi fixarea tintei. Poate fi utilizată şi în scop de autoapărare, cu un fascicul concentrat care orbeste şi dezorientează adversarul, este rezistentă la soc şi la impact, are greutate mică şi intensitate luminoasă mare. Da, una dintr-astea ne-am luat, pentru că ştim cum ne-au lăsat baltă lanternele normale. Nitecore SRT6 Officer este unul dintre cele mai populare modele şi este echipată cu cele mai recente tehnologii. Fasciculul luminos acoperă 260 metri şi are o autonomie de 200 de ore pe nivelul de iluminare LOW. Sistemul SSR permite alegeri nelimitate de luminozitate, între 0.1 lumeni şi 930 de lumeni şi îţi permite să selectezi modurile de semnalizare SOS şi STROBE
lanterna_frontala_petzl_pixa_1Ne-am mai cumpărat şi lanterne frontale, care se pun pe cap. Poate le vom folosi şi la camping sau pescuit, dar eu le-am cumpărat pentru când vom merge afară, la deszăpezire. Ştiţi cum e să ieşi noaptea, când totul e acoperit de zăpadă, să nu vezi nimic, să-ţi salvezi căţelul din troiene?
Evident, nu voi trece iarna doar cu lanterne. Mi-am luat şi generator şi îmi voi face şi provizii de lemne pentru soba de teracotă. Totuşi, aş prefera să nu le folosim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s