noutati

7 sfaturi surprinzatoare pentru renovarea baii

Renovarea baii si redesenarea ei imbina visele mari cu realitatea cotidiana. Pentru a face o baie sa fie functionala si sa aiba un design placut, este bine sa incepeti cu instalatiile si sa incheiati cu peretii si pardoseala.

La inceputul procesului, in faza de conceptie focusul pare sa fie pe culoare, pozitionare si pardoseala incalzita. Toate acestea sunt importante, dar daca nimeni nu se gandeste la ce e in spatele peretilor si sub pardoseala pentru a face design-ul functional si accesibil financiar, veti incepe lucrarea cu stangul.

1. Ascunderea tevilor – sau nu. Ganditi-va bine la instalatiile din baia dvs si la tot ce este conectat la ele atunci cand montati tevile sau firele electrice, nu dupa ce le-ati montat. Acest lucru va va ajuta sa evitati greselile si sa executati lucrarea la fix, fara a avea tevi prea mari/mici, fire prea lungi/scurte.

2. Aveti grija la intimitate. Luati in considerare intimitatea atunci cand va construiti baia deoarece de multe ori baile pot fi utilizate de mai multe persoane in acelasi timp. Sunt un mare fan al bailor compartimentate. Pe cat posibil puneti un perete intre vasul wc si cabina de dus sanotechnik pentru a permite utilizarea baii in acelasi timp de catre doua persoane.

3. Doriți o pardoseala calda? Una dintre cele mai mari probleme cand vine vorba de pardoseli încălzite este suprafața prin care trece caldura. Luați in considerare întotdeauna grosimea pardoselii pentru a minimiza pierderile de caldura cauzate de suprafața care se afla între picioare si sistemul de încălzire.

4. Anulați punctele reci. Atunci cand o cabina de dus este plasata pe un perete exterior al locuinței, puneti spuma izolatoare între peretele exterior si cabina de dus. Procedând astfel, veți micșora transferul de temperatura din exterior către cabina de dus.

5. Doua bai sunt mai bune decât una? Pot sa pun pariu. Deși doua lavoare unul lângă altul sunt bune pentru băile mari, doua bai mai mici ar aduce mai multă intimitate celor care au nevoie. Spațiul este singurul dezavantaj al acestei soluții, dar uneori se poate dovedi a fi o alegere inspirata.

6. Puterea dusului. Faci multe bai? Îți place sa te lăfăi in dus? Acum le poti avea pe amandoua. Montează tevi pentru apa mai mari decât standard pentru cada ta, pentru a îți permite sa instalezi o baterie de cada-dus cu un jet de apa suficient de puternic cat sa îți permită sa te simți ca si cand ai face dus, deși te afli in cada.

Acest sfat nu este foarte ecologic, dar îți poate oferi un plus de confort in noua ta baie.
7. Apa in baie. Cabinele de dus fara cadite par a fi o idee buna, dar gândește-te la covorasul din baie care va fi ud mereu si pe care nu il vei putea tine lângă cabina de dus din aceasta cauza. Riscul de alunecare creste astfel, fapt ce poate afecta sănătatea dvs sau a familiei dvs. Altfel, covorasul de baie ar rămâne ud si ar păstra non stop umezeala in baie, formând probabil calcar in timp pe pardoseala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s