breaza

Iohannis, despre Breaza, pe blog

IMG_1033Azi a fost Iohannis la Breaza. La 12 era în fața primăriei. A vizitat Biancospino, unde presa nu a fost lăsată să intre, apoi a plecat la Câmpina. După un mers sprinten prin oraș, s-a oprit la Ceas, unde îl așteptau peste 1000 de oameni. Au urmat speech-urile, apoi masa, la restaurantul Lac.
De aici a plecat la Urlați, apoi la Ploiești.
Apoi, Iohannis a scris pe blogul de pe http://www.iohannispresedinte.ro, unde ține un jurnal al fiecărei zile de campanie. A scris doar despre Breaza. Nimic personal, potrivit fiecărui oraș, poate a avut șablonul și a pus doar numele de Breaza. Dar a scris:

”Cum să importăm și la noi ce-ați făcut la Sibiu?” E o întrebare pe care am auzit-o astăzi la Breaza, rostită de un bărbat, în jur de vreo 40 de ani, care a venit să mă cunoască. I-am spus că ceea ce am realizat la Sibiu nu este excepționalul românesc, ci este normalitatea pusă în practică. Dacă ne merge rău, ca țară, asta se întâmplă pentru că suntem prost conduși, nu pentru că noi, românii, nu ne pricepem la nimic, nu pentru că am fi radical diferiți de alții. Dacă cei care ne reprezintă ar lucra cu mai mult calm, mai multă pricepere, cu chibzuință, ar vorbi mai puțin și mai cu miez, vă asigur că ar și face mai multe lucruri bune.

Știți, uneori, aud această frază, spusă cu obidă: ”Suntem așa pentru că asta merităm!” și mă intrigă aceste cuvinte. Românii nu au nevoie de sentințe defetiste. Dimpotrivă, românii au nevoie să li se redea speranța că nimic nu e pierdut, că țara aceasta nu se scufundă, că avem împreună un viitor. Orice s-ar spune, există lucruri mai bune pentru și în societatea românească decât vor unii să ne facă să credem. Ei bine, eu cred că de la aceste lucruri bune trebuie să pornim să reconstruim, să reclădim, să așezăm ceea ce este de așezat, cu viziune, cu calm și răbdare. Cred că ceea ce am făcut la Sibiu se poate face în toată România. Voi toți sunteți martorii mei, fie că locuiți în Alba Iulia sau în Medgidia, în Hârlău sau în Beiuș, pentru că de oriunde ați fi, la orice răspântie, se vede diferența, ați putut singuri vedea ce am realizat la Sibiu. Se vede diferența cu ochiul liber, se vede de pe Lună. Așa e și în politica noastră. Există faptele mele și faptele lor, există vorbele mele și vorbele lor. În definitiv, puținele mele vorbe și oceanul lor de înjurături, faptele mele și promisiunile lor eterne.

Azi, la Breaza, unde am avut parte de o primire foarte caldă, ca și în celelalte locuri din Prahova, am întâlnit oameni deschiși, oameni care vor să trăiască bine, decent, în țara lor, fără scandaluri, fără șocuri zilnice. Nu vor să renunțe, nu vor să lase totul baltă și să plece. Să treci intenţionat peste toate, adică să abandonezi este uşor. Abandonul este cel mai facil lucru, peste tot: şi la serviciu, şi acasă, şi în politică. De aceea, eu vreau să pornim împreună și să lucrăm neabătuți la proiectul nostru. Ca și voi, eu vreau să mergem, pas cu pas, pe drumul care trebuie.

În final, aș vrea să vă confirm, ca de altfel în fiecare seară, că așa începe România lucrului bine făcut: cu calm, cu decență, cu speranță, dar și cu fermitate și hotărâre.

Pe mâine,

Klaus

Pentru mai multe detalii și fotografii de la vizita lui Iohannis în Câmpina și Breaza, intrați pe http://www.phalert.ro.

Un gând despre „Iohannis, despre Breaza, pe blog

 1. Buna ziua,

  In articolul dumneavoastra s-a strecurat o eroare, “A vizitat Biancospino, unde presa nu a fost lasata sa intre “.

  Presa a intrat in incinta SC BIANCOSPINO SRL insa nu am permis filmarea si fotografierea in incinta SC BIANCOSPINO SRL.

  Nicu Burlacu Import-Export Office

  Biancospino srl Str. Ocinei 2B 105400 Breaza Prahova, Romania Phone: +40 244 343884 Fax: +40 244 340432 Email: nicu.burlacu@biancospino.ro Skype: nicu.burlacu

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s