breaza

Orașul cu pietre, în loc de asfalt

Spargi asfaltul, bagi conducta, astupi, asfaltezi la loc. Pare ușor, nu?
De când tot scriu pe la ziare, știu foarte sigur că există o regulă de aur: cei care efectuează lucrări pe carosabil au obligația de a readuce asfaltul la forma inițială. La Breaza, evident, nu se aplică regula.

Ne bagă conducta de apă de la Paltinu. Să avem apă potabilă. Înțeleg că Breaza este șantier în perioada asta. Dar de ce trebuie să suferim inutil? Când putem să nu suferim?

IMG_1118Au tăiat strada de la Podu Vadului spre Breaza de Jos. Frumos, o bandă doar, i-am apreciat. Au băgat conducta, iar apoi au pus peste niște pietre. Nu pietricele. Pietre. Au asfaltat o mică porțiune, dar asta după ce casele oamenilor s-au umplut de praf. Apoi nu au mai asfaltat.

IMG_1124Așa se face că vreo 2 kilometri, strada este greu de parcurs. Mulți merg pe contrasens, riscându-și viața. Alți rămân pe banda spartă, riscând să le sară pietre în parbriz și să nu vadă nimic din cauza prafului care se face.
Și asta, de ce? Pentru că firma care bagă conducta de apă (nu o știu, că nu spune nimeni nimic) nu asfaltează după ce bagă conducta. Și nimeni nu-i zice nimic.

IMG_1125La Câmpina, de exemplu, primarul nu dă voie să se intre pe alte străzi pnă nu se termină pe străzile unde s-au început lucrurile. Adică spart, băgat canalizare, turnat asfalt. La Breaza cine să facă treaba asta? Cine?
Toți care au venit la bâlci zilele astea au văzut mizeria. Au înjurat și i-au compătimit pe brezeni.
IMG_1128
Mă întreb de ce e nevoie ca să ia cineva măsuri. Să zboare o piatră în ochiul unui copil, să se întâmple un accident când intră cineva pe contrasens ca să evite gropile, să vină Obama la Breaza?

4 thoughts on “Orașul cu pietre, în loc de asfalt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s