razna

Încălzirea prin pardoseală

La început privită cu reticență, acum este modalitatea cea mai apreciată de încălzire a locuinței. Am întâlnit-o în câteva case în care am fost, în ultimii ani, și mi-a plăcut să simt căldură sub picioare. Dar mi-a fost frică să punem și la noi acasă, deoarece exista nesiguranța lucrului aflat la început. Aveam impresia că îmi vor arde picioarele, că parchetul va lua foc, cumva.
Încălzirea prin pardoseală este considerată acum ca fiind unul din cele mai moderne sisteme de încălzire a clădirilor și mulți compară acest sistem cu reinventarea roții. Însă, am aflat de curând, încălzirea în pardoseala există de mii de ani, pe când în Roma Antica se folosea un sistem de încălzire ce funcționa prin circulația naturală a aerului cald rezultat din arderea lemnului, printr-o rețea de canale, sub pardoseală. De atunci, acest sistem a evoluat, ajungându-se la cel mai înalt standard de siguranță și confort în ceea ce privește încălzirea radiantă. Adică s-a inventat sistemul TECE.

De ce vorbesc de încălzire? Pentru că e cod galben de ninsoare, iar săptămâna viitoare vor fi și temperaturi sub minus 10. Iar acum o oră a început să ningă în Breaza.

Fotografie-0073-257x172Sistemele TECE de încălzire a suprafeţelor încălzesc folosind temperaturi reduse şi o distribuţie uniformă a temperaturii prin intermediul energiei radiante. Spre deosebire de sistemele statice de încălzire, sistemele TECE asigură un echilibru termic între corpul uman şi mediul ambiant din încăpere, obţinându-se astfel un climat confortabil.
De unde știu toate aceste lucruri? De pe site-ul Platimar.ro.
Datorită coeficientului înalt de energie radiantă a sistemelor TECE de încălzire a suprafeţelor, starea de confort termic se simte chiar şi la temperaturi mai scăzute ale mediului ambiant. Acestea pot fi reduse astfel cu 1°C până la 2°C, ceea ce duce la o economisire a consumului de energie.
Dar, totuși, știți care ar fi cel mai important motiv pentru care aș alege încălzirea prin pardoseală? Este bună pentru alergiile copilului meu. Cota redusă de energie convectivă a sistemelor TECE înlătură crearea curenţilor de aer. Astfel antrenarea prafului în încăperi este minimă, ceea ce protejează căile respiratorii – favorabil nu numai pentru persoanele alergice.

Să recapitulăm avantajele pentru care aș alege incalzire in pardoseala:

– Confort sporit, dat de distribuirea uniformă a căldurii
– Consum redus de energie
– Incăperi atractive din punct de vedere optic, fără calorifere, deci, implicit, și spațiu mai mult pentru mobilă
– Reducerea problemelor alergice
– Siguranță dată de sistemul TECE
– Costuri acceptabile de montaj și întreținere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s