razna

Dacă aveți bătrâni p-acasă, în Breaza, sunați-i și spuneți-le de noua înșelătorie cu tigăi

Zic bătrâni și nu pensionari, deoarece ăștia de 60 de ani nu prezintă interes pentru escroci. Cei peste 70 sunt target-ul lor.

Oamenii sunt sunați acasă, să vină la o prezentare la Lac de verde (sau orice alt restaurant, ei închiriază spații) cu premii garantate, cupoane valorice și, dacă mai aduc pe cineva, cadouri. Sună pe telefonul fix și cer cu cineva anume, cel mai bătrân din casă. Îi vorbesc de sănătate, viață lungă și îl invită la un eveniment fastuos cu premii. Îl sună încă o dată pentru confirmare, și încă o dată să-l anunțe că a mai câștigat ceva și îl mai sună de câte ori e nevoie, pentru a-l face să se simtă important și băgat în seamă.

Iar brezeanul nescos în lume se duce. De câte ori mai are ocazia asta? Se îmbracă frumos și se duce mândru la un eveniment la care câștigă ceva garantat.

S-a întâmplat de multe ori în Breaza, se va mai întâmpla de sute de ori.

Acum 10 zile, o femeie din Breaza, de 80 de ani, s-a dus la un astfel de eveniment și s-a întors mândră, posesoare a unei tigăi de 1.000 de lei (10 milioane de lei vechi). Plus un reșou chinezesc, o făină de la Proxi și o sticlă de apă plată.

I s-a prăjit un piept de pui într-o tigaie, i s-a spus că va trăi 200 de ani dacă va mânca așa, sănătos, fără ulei sau chimicale, și au păcălit-o. I-au spus că tigaia costă 8.000 de lei, dar că ea a câștigat la tombolă un cupon de reducere de 7.000 de lei și că o costă doar 1.000 de lei. Apar și alții care cumpără, dau mai mulți bani chiar, că nu au avut norocul cu cuponul , și pleacă acasă cu tigăile sănătoase.

Ajunși acasă, la copii și nepoți, află că au fost păcăliți și plâng de atunci non stop. Își dau seama că ăilalți cumpărători erau și ei tot escroci, că totul e o minciună, că tigaia nu valorează mai mult de 100 de lei.  Firma nu mai e de găsit, OPC ar amenda dar nu are pe cine, iar mamaie stă cu tigaia si reșoul ambalate, așteptând dreptate.

Am avut ocazia să stau de vorbă o dată cu unul dintre șefii unei firme de acest gen, care își bat joc de bătrâni. Îmi amintesc bine ”motivația” lui: ”Nici nu știi câți bani au moșii ăștia! Și nu-i dau copiilor, deci nu te mai îngrijora tu pentru ei, că nu merită.”

Acum, cântăriți și luați o decizie. Îi sunați?

3 gânduri despre „Dacă aveți bătrâni p-acasă, în Breaza, sunați-i și spuneți-le de noua înșelătorie cu tigăi

  1. A fost celebrul Caritas de la Cluj, si oamenii nu s-au invatat minte, participa si acum pe unde mai apare un astfel de Joc si apoi striga dupa ajutor la Politie sau Guvern, asa ca poti sa le atragi atentia si sa le explici pana nu mai poti: daca e de „castigat” sunt primii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s