razna

15 august. Țigănie și la Breaza, și la Poiana Câmpina. Cu mici diferențe

La ambele fum de hamsii și mici, câte o tarabă cu clătite, hamsii, popcorn, bere și suc la suprapreț. Pe modelul: hai să le dăm la amărâți ăștia ceva, dar dacă le-am spune cât a costat, ar arunca cu pietre în noi.

La Breaza a fost Festivalul internațional de folclor Calabreaza, iar la Poiana Câmpina – Ziua localității.

La Breaza:
O tarabă cu blănuri, în plin sezon cu 35 de grade. A cui o fi fost ideea?
Dansuri precedate cu discursuri cu limbă de lemn, că folclorul este cutia de zestre, că ducem mai departe, că urmașii, că semințele și mugurii, că și că. Suntem în 2015, era vitezei, dacă spui o compunere pe scenă îți pleacă oamenii. E nevoie de voie bună, energie și pasiune, nu de cuvinte citite de pe o foaie, ode închinate, atmosferă bățoasă. Oameni triști, supărați, care au ieșit din case să mănânce o vată pe băț și un porumb fiert de țigani.
În plin festival internațional nu avem iluminat public. Niciun bec nu e aprins până la ora 10, deși se întunecă de pe la 8 jumate. Mașinile orbecăie printre săpăturile la canalizare.

La Poiana Câmpina
Sonorizare groaznică. Organizare ca la țară. Să-i pui pe Fuego și Alex Velea să cânte primii, iar apoi pe maneliști, este de neînțeles. Sonorizarea execrabilă! Am mai spus? Mai spun încă o dată! Cea mai proastă sonorizare care mi-a fost dat să văd vreodată. Alex Velea s-a simțit prost, s-a chinuit să cânte, dar degeaba, că nu se auzea nimic. A ieșit cât putut de repede de pe scenă. Și primarul Alin Moldoveanu s-a simțit prost din cauza sonorizării și a scenei improvizate, s-a văzut, a fost clar pentru toată lumea. În schimb, la Poiana sunt becurile aprinse.

Concluzii? Ne-am săturat de festivaluri din astea încropite de funcționari din primărie, doar ca să se urce niște primari pe scenă. Nu facem decât să ne arătăm limitele. Ăștia suntem. Asta ni se întâmplă.

3 gânduri despre „15 august. Țigănie și la Breaza, și la Poiana Câmpina. Cu mici diferențe

  1. De ce va mai duceti? Eu stau de ani de zile acasa…. Si mi-e mai bine! Si peste 20 de ani va fi la fel. Poate si mai rau.
    Prefer doar sa citesc stirile, nu sa le traiesc si pe pielea mea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s