razna

Cartea roșie

Viața creștină e complexă și poate fi un mod de viață care cuprinde mai multe aspecte ale dezvoltării personale. Multe dintre vedetele pe care le știm astăzi au început prin a cânta în biserică, pentru un auditoriu numeros, atent la sunete, dar mai ales la versuri.

Lidia Buble, de exemplu, cânta, încă de la vârsta de patru ani, în corul bisericii păstorite de tatăl său, la Deva. “De la patru ani, am cântat în corul bisericii. Și întotdeauna am fost fascinată de dirijori. La 17 ani, tata m-a lăsat să dirijez un cor de copii. Și am fost foarte fericită. Acum, nu prea mai apuc să ajung la biserică, din păcate. Dar, în vacanțe, când merg la ai mei, mă duc cât pot de des la biserică”, povestește Lidia.

Acești artiști învăța că prin muzică trebuie să transmită mesaje, sentimente și trăiri, că în viață oamenii ar trebui să transmită credința prin muzică, cu ajutorul cărții Cantarile Evangheliei cartea rosie de la Librăria Maranatha.

cantarile_evanghelieii_1Cantarile Evangheliei – Cantari duhovnicesti este un volum reeditat, care cuprinde 601 de cântări creștine și care a apărut sub sigla Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România. Ea reprezintă o unealtă extrem de folositoare si pentru cei care conduc închinarea prin cântare în Biserică, dar si pentru dirijori, corişti, organişti, instrumentişti sau membri de rând. Mai mult decât atât, acest volum de cântări creștine reprezintî un instrument eficient în închinare, educaţie muzicală şi spirituală, un punct de intersecție a generaţiilor, în dragoste, evlavie şi laudă.

O carte de cântări reprezinta un reper important pentru o comunitate de credincioși, dar și pentru formarea spirituală a tinerilor. Aici se regăsește modul în care comunitatea trăiește, prin melodie și vers teologic. Ea este în același timp și un tezaur, care reflecta o istorie a închinării. Cartea roșie a fost retipărită recent, la cererea mai multor biserici și ar 550 de pagini, în format mic 12,5 x 17,5 cm. Versurile apar atât sub forma scrisă, cât si pe note.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s