razna

Literatura creștină, cu Stephanus

Religia, alături de istorie, a fost cel dintâi fundal de manifestare a culturii scrise şi a literaturii, la români. Cartea religioasă românească a fost, mai întâi , o carte de cult în limba slavonă, apoi o carte de cult în limba română.
Religia şi literatura dezvoltă, începând cu secolul al XVI-lea, un palier comun, în care prelaţi şi cărturari contribuie la modelarea limbii române, din dorinţa de a da glas credinţei. La acest palier participă şi cultura populară, prin componenta religioasă, creştinismul popular si creaţia folclorică.
Secolele ulterioare valorifică temele religioase din punct de vedere artistic pentru a da expresie celor mai adânci sentimente umane şi pentru a ilustra atitudinea omului în raport cu probleme grave care l-au frământat permanent. Aşadar, traducerea de carte religioasă, respectiv crearea de text religios contribuie esenţial la scrierea primelor pagini de literatură română.

Au trecut mai bine de doua decenii de cand primele carti publicate de Stephanus au vazut lumina zilei si au ajuns in mainile celor care, pana atunci, li se interzisesera sa aiba in casele lor literatura crestina.

Au pornit la drum animati de dorinta de a umple golul de literatura crestina existent in Romania, si, mai cu seama, animati de dorinta de a aduce incurajare, crestere si bucurie prin cuvantul scris. De-a lungul anilor au ajuns sa pună la dispozitia cititorilor peste 3000 de titluri de carte, din zone cat mai diverse: viata crestina, teologie, crestere spirituala, romane, carti pentru copii .

Astazi, Editura Stephanus este un centru unde poti gasi, pe langa literatura, multe alte produse care sa aduca incurajare. multe „unelte” care sa fie pietre de aducere aminte a cuvantului scris, a promisiunilor lui Dumnezeu si care pot fi seminte sadite in inimile celor dragi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s