razna

Câte zile de concediu și deplasări a avut, în 3 ani jumate, primarul Răzvan Bălășescu?

UPDATE: Am trimis azi solicitarea de informații, pe adresa de contact a paginii de Internet a Primăriei Breaza. Pe 12 februarie, cel târziu, ar trebui să am răspunsul, pe mail, așa cum am cerut.

Cineva îmi zicea că, din 365 de zile câte are anul, dacă a trecut pe la Primărie în 100 din ele. Nu pot să cred așa ceva, așa că mai bine întreb oficial câte zile de concediu de odihnă, câte zile de concediu de boală și câte deplasări în străinătate, în calitate de primar al Brezei, a  avut Răzvan-Costin Bălășescu. O să cer relații și despre numărul deplasărilor la București, ”ca să mai rezolve ceva pentru brezeni”, dar nu cred că se ține evidență pe așa ceva.

Menționez că primarul tocmai s-a întors dintr-o deplasare în Barcelona, azi fiind prima zi de lucru din acest an.

Referitor la aceste lucruri, mâine voi trimite o solicitare de informații, pe Legea 544, privind liberul acces la informatiile de interes public, care zice așa:

Art. 6.
(1) Orice persoana are dreptul sa solicite si sa obtina de la autoritatile si institutiile publice, in conditiile prezentei legi, informatiile de interes public.
(2) Autoritatile si institutiile publice sunt obligate sa asigure persoanelor, la cererea acestora, informatiile de interes public solicitate in scris sau verbal.
(3) Solicitarea in scris a informatiilor de interes public cuprinde urmatoarele elemente:
a) autoritatea sau institutia publica la care se adreseaza cererea;
b) informatia solicitata, astfel incat sa permita autoritatii sau institutiei publice identificarea informatiei de interes public;
c) numele, prenumele si semnatura solicitantului, precum si adresa la care se solicita primirea raspunsului.

Art. 7.
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.
(3) Solicitarea si obtinerea informatiilor de interes public se pot realiza, daca sunt intrunite conditiile tehnice necesare, si in format electronic.

Art. 8.
(1) Pentru informatiile solicitate verbal functionarii din cadrul compartimentelor de informare si relatii publice au obligatia sa precizeze conditiile si formele in care are loc accesul la informatiile de interes public si pot furniza pe loc informatiile solicitate.
(2) In cazul in care informatiile solicitate nu sunt disponibile pe loc, persoana este indrumata sa solicite in scris informatia de interes public, urmand ca cererea sa ii fie rezolvata in termenele prevazute la art. 7.
(3) Informatiile de interes public solicitate verbal se comunica in cadrul unui program minim stabilit de conducerea autoritatii sau institutiei publice, care va fi afisat la sediul acesteia si care se va desfasura in mod obligatoriu in timpul functionarii institutiei, incluzand si o zi pe saptamana, dupa programul de functionare.
(4) Activitatile de registratura privind petitiile nu se pot include in acest program si se desfasoara separat.
(5) Informatiile de interes public solicitate verbal de catre mijloacele de informare in masa vor fi comunicate, de regula, imediat sau in cel mult 24 de ore.

2 thoughts on “Câte zile de concediu și deplasări a avut, în 3 ani jumate, primarul Răzvan Bălășescu?

  1. Primarul nostru nu a avut nici o treaba cu Breaza….Am votat un primar care se plimba ca Johannis …Vai de noi , brezeni amarati …

    Apreciază

  2. Si bineinteles ca intre timp raspunsul va ramane „blocat” pe undeva, asa cum ramane si primarul din Breaza cand il intreaba cineva ce a facut el pentru acest oras. Votati RCB oameni buni.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s