razna

Fă ceva cu timpul tău! Fă cadouri!

În ultima perioadă se pune accent pe lucrurile hand-made. E mai frumos,  dar mai ales, mai uman. Totul devine personal. Se investește timp, iar asta arată că-ți pasă. Timpul este cel mai prețios. Cel mai bun cadou pe care îl poţi da cuiva este timpul tău!

E foarte ușor să mergi într-un magazin și să cumperi un obiect pe care să-l ai în casă sau să-l faci cadou. E simplu. Dar fără valoare, indiferent de prețul obiectului. Mai scump este obiectul făcut de mâna ta, în care ai investit timp, suflet și pasiune, decât orice alt lucru cumpărat gata făcut.

Vorbeam cu cineva care  s-a specializat în broșe fantezie, dar realizează si o varietate de lanturi, bentițe și accesorii pentru cămăși bărbătești. Pentru crearea unui asemenea ornament, petrece de la o oră in sus. Poate și cinci ore. Nu-și vinde creațiile la prețuri exorbitante, caci se află la început de drum si trebuie sa-si castige clienti. A făcut investiții în materiale, iar dacă o întrebi dacă merită, dacă și-a scos banii, ea îți răspunde:  „Mai bine întreabă-mă câte accesorii am daruit prietenilor și familiei sau cum m-am dezvoltat ca om, cu ce oameni intru în contact zilnic, decât câți bani am câștigat”, îmi spunea ea.  Da, a câștigat o nouă viață, plină cu oameni și evenimente, care îi place și care o reprezintă. Trăiește altfel, mai frumos și mai util. Iar dacă te simți util, ai câștigat o bătălie. Cu tine însuți și cu cei care nu vedeau nimic în tine.

Nu trebuie să ai talent, ci doar voință și ambiție. Mai am un prieten care imprimă mesaje pe tricouri. A găsit un furnizor bun de materiale, cu preturi culori textile foarte mici, de unde se aprovizionează. Nu vinde, dar a scăpat de stresul găsirii unor cadouri potrivite. E invitat la cineva? Imprimă un mesaj pe un tricou ordinar și îl face extraordinar. Ce câștigă? Oferă un cadou personalizat, unicat, de care este mândru și parcă… e invitat mai des la petreceri și aniversări. Oamenii sunt curiosi ce tricou le va aduce, cu ce mesaj, ce desen sau dedicație. În plus, își face stocuri pentru zilele de 1 și 8 Martie, pentru Ziua Îndrăgostiților, pentru Crăciun. A și vândut câte ceva. Iar vorba se duce și curînd va vinde cât să trăiască. Fără să forțeze lucrurile. Se întâmplă, pur și simplu.

Nu-i așa că atunci când afli că cineva a realizat ceva cu mâna lui te uiți altfel la el? Îl vezi cu alți ochi, îl apreciezi, îl lauzi. Discuți cu el despre asta, ești curios, dintr-o dată devine un om interesant, care te inspiră. Un om inspirațional, cum îmi place mie să spun despre acești oameni și , pe care nu-i întâlnești prea des. Impotant este cu ce te alegi după întâlnirea cu ei și, mai ales,dacă pui și tu în practică ceva din ce te-au învățat.

Timpul este moneda vieţii noastre. Este singură monedă pe care o avem şi numai noi putem  hotărî cum o vom cheltui şi aşa cum spunea Antoine de Saint Exupery: ,,E bine ca timpul care se scurge să nu ne macine şi să ne piardă asemenea unui grăunte de nisip, ci să ne împlinească, e bine ca timpul să fie o construcţie.”

One thought on “Fă ceva cu timpul tău! Fă cadouri!

  1. Felicitari pt ceea ce faci si multumim ca ne tii la curent cu ce se mai intampla in orasul nostru.Este o munca in plus sa alergi sa culegi informatii si apoi sa le pui cap la cap sa scrii un articol.Iti multumesc ca existi si ca ne informezi!Si in Breaza se mai intampla cate ceva cu oameni care vor sa faca ceva.Articolul despre handmade mi-a dat curajul sa-ti scriu si poate daca cineva citeste si comment-ul meu va afla ca la Centrul Cultural Ion Manolescu din Breaza se tin cursuri de handmade gratuit pt oricine doreste sa faca un cadou,sa faca un decor care sa-i bucure sufletul sau sa-si exerseze indemanarea.Cursurile sunt tinute de mine si o prietena in sistem de voluntariat.Daca nu ti se pun bete in roate se mai misca ceva,crede-ma nu ne-a fost usor.Mai avem o cunostinta(cu pregatire in domeniu) care a dorit sa faca lectii de bascket tot voluntar si la fel gratuit pt copii din oras ,dar din pacate nu a fost lasat i s-au cerut bani pe sala de sport special ca sa nu-si poata desfasura activitatea gratuit.Totusi imbucurator este ca exista si oameni care mai vor sa faca ceva si cu rabdare si insistenta sper sa reusim cu totii sa creem o societate mai buna.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s