razna

Bun, ne împrumutăm 9,2 milioane de lei, dar facem și noi niște trotuare normale de banii ăștia?

În Breaza se muncește la terminarea minunatului proiect cu 22 de străzi, despre care scriu eu de vreo 10 ani. Nu s-a făcut cu bani europeni, ne împrumutăm de 9,2 milioane de lei ca să-l terminăm. Am înțeles, plătim noi, câțiva ani de acum încolo. Dar, cerem prea mult dacă vrem niște lucrări normale?

Străzile astea, 22, vor fi asfaltate și vor avea și trotuare. Fiind același proiect, te aștepți să fie o coerență, trotuarele să fie la fel de bune sau de proaste peste tot. Nu, la Breaza, pe str. Col Popovici sunt trotuare normale, late cât de cât, din stradă până în gardul omului. Uite poza aici:

Pe str. Națiuni sunt trotuare mici și cu un spațiu lăsat față de gardul oamenilor, cât pentru încă un trotuar. Locuitorii nu înțeleg care-i faza: de ce să faci un trotuar de 76 de cm, să lași un spațiu gol, la fel de lat, până în gard? De ce să nu duci trotuarul până în gard, mic așa, cum îl vrei, și mai lățești strada, mai câștigi ceva centimetri la șosea?

Întrebări de bun simț, care au și răspunsuri. Unii zic că se mai îmbogățește cineva de cât se fură din trotuar, alții că, pur și simplu, cei care fac asta nu gândesc. Nici muncitorii, nici ăia din primărie care ar trebui să verifice lucrarea, nici consilierii noștri, nici primarul, că nu are de ce.

E lipsit de logică. Pe o stradă e într-un fel, pe alta, altfel. Poate pe Națiunii s-au gândit unii că trebuie lăsat un spațiu verde între trotuar și gard, unde brezeanul să pună iarbă, crizanteme, arbuști sau palmieri. Dar nu peste bolovanii și pietrele alea, care rămân acolo, că nu le ia nimeni! Nu mai crește nimic!

Știu deja răspunsul pe care mi-l vor transmite aleșii noștri. Așa e proiectul.

 

 

One thought on “Bun, ne împrumutăm 9,2 milioane de lei, dar facem și noi niște trotuare normale de banii ăștia?

  1. Pai, turistii aia care ne-au invadat orasul de cand avem Centru de informare turistica, sa nu se mire si ei de grozaveniile petrecute sub glorioasa si magnifica conducere a acestui primar?
    Adevarul e, ca daca eu m-as fi straduit sa devastez un oras intreg, n-as fi reusit!
    Felicitari, domnule primar!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s