razna

clostridium perfringens -asta e in apa de la Breaza

Anuțul cu apa din Breaza că nu e potabilă e surprinzător. S-a știut că apa e murdară, are nisip, are râme, dar ceva trebuie să se fi întâmplat ca ei să dea anunțul acesta. Ce am reușit să aflu e că pe buletinul de analiză apare: clostridium perfringens. Ăsta arată cam așa, din ce am găsit pe google, și provoacă diaree:

descărcare

Subiectul a fost preluat de ziarele județene și de agențiile de presă. Cineva zicea chiar că, de urgență, Breaza va fi alimentată la sursa Paltinu chiar din seara asta. Ceea ce nu e posibil. Conductele au cedat prin Capu Câmpului, la teste (deși primarul a zis că rețeaua e perfectă) si mai trebuie rezolvată problema cu stația de pompare care are nevoie de soft nou.

Informatii despre bacteria asta urâtă:

Clostridium perfringens şi toxinele sale sunt găsite peste tot în mediul înconjurător. Intoxicaţiile alimentare cu Clostridium perfringens sunt destul de comune şi adesea confundate cu gripa de 24 de ore.

Oamenii încep să se simtă rău la cel mult 24 de ore după ingerarea bacteriei. Stările sunt asociate cu dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree. Greaţa este, de asemenea, un simptom frecvent. Febra şi vărsăturile nu apar în mod normal, însă nu sunt excluse. Se poate ajunge şi la deces, ce-i drept, foarte rar.   Clostridium perfringens produce o multitudine de exotoxine şi invazine şi cauzeaza infecţii ale rănilor. Hemolizinele clostridiale şi enzimele extracelulare precum proteazele, lipazele, colagenaza şi hialuronidaza contribuie la procesul invaziv.

Clostridium perfringens produce şi o enterotoxină şi este o cauză importantă a intoxicaţiei alimentare. De obicei, această bacterie se întâlneste în alimente impropriu sterilizate în care au germinat endospori.

Clostridium perfringens food poisoning results from eating food contaminated by the bacterium Clostridium perfringens. Once in the small intestine, the bacterium releases a toxin that often causes diarrhea.

Some strains cause mild to moderate disease that gets better without treatment, whereas other strains cause severe gastroenteritis (see Overview of Gastroenteritis) that can damage the small intestine and sometimes lead to death. Contaminated beef, poultry, gravies, and dried or precooked foods are usually responsible for outbreaks of Clostridium perfringens food poisoning. Some strains cannot be destroyed by cooking the food thoroughly, whereas others can.

 The gastroenteritis starts about 6 to 24 hours after contaminated food is eaten. The most common symptoms are watery diarrhea and abdominal cramps. Although usually mild, the infection also can cause abdominal pain, abdominal expansion (distention) from gas, severe diarrhea, dehydration, and a severe decrease in blood pressure . Symptoms usually last about 24 hours.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s