razna

Luni și marți se oprește apa în Breaza

Deocamdată nu ca să ne racordeze la Paltinu, ci ca să spele din nou conductele. Data trecută s-au găsit bacterii dar și gunoaie: peturi, caserole, șosete, haine, cam tot ce au aruncat prin capace muncitorii care au lucrat la introducerea țevilor. Tot data trecută, mai sus de BCR s-au descoperit niște spații uitate, unde nu s-au ”mufat” conductele și a țâșnit apa.

Nu știu dacă vor fi afectai de oprire și cei care au apă de la Sunătoarea, se pare că nu, doar cei alimentați din Prahova.

Apa va fi oprită și la spital, și la școli, deci cei care își trimit copiii zilele astea la școală trebuie să le dea șervețele umede și sticle cu apă pentru a se spăla pe mâini. E mare frică de îmbolnăviri, mai ales în contextul a ceea ce se întâmplă în Argeș.

 

5 thoughts on “Luni și marți se oprește apa în Breaza

 1. Urmeaza sa sape sa bage teava iar :))))))))))))))))))) Din nou Dorel a luat Nobelul fara nici cea mai mica concurenta :))))))))))))))
  Lasa ca e bine, exista si o jumatate plina a paharului :))) noi avem parte de apa asta „potabila” de ani de zile, insa a trebuit sa ajunga in presa ca sa isi faca ieri sanepidul aparitia si sa isi ia masurile de precautie ca au avertizat pe toata lumea … Nu cumva sa ii traga cineva la raspundere :)))))

  Apreciază

 2. Am sunat azi la Hidro Ph , departamentul Managmentul calitatii apelor. Teoretic…exact acolo unde trebuie, nu? Concret…in afara de abureli de genul : „in maxim o luna se asigura alimentarea cu apa din Paltinu, blablabla” si se poate folosi apa la spalat vase (doar daca ai masina de spalat vase) si rufe, si la dus…nimic concret. Din presa de azi (hotnews mai exact) am aflat ca nu s-au adus cisterne cu apa potabila in oras (de catre Isu) pana azi, pentru ca ….AUTORITĂȚILE NU AU SOLICITAT acest lucru. De aici vedem ca autoritatile locale, de fapt, nu dau nici 2 bani pe votantii lor. Stiu de o saptamana ca apa este infestata cu aceast bacterie si nu au facut nici macar demersul de a solicita cisterne cu apă. Comic, daca nu ar fi tragic.
  Maine m duc acasă (bucuresti) cu regretul aca nu toti brezenii au optiunea de a pleca din mizeria locala.

  Apreciază

 3. În data de 12 februarie 2016, 14:02, blueblog a scris:

  > eladobre posted: „Deocamdată nu ca să ne racordeze la Paltinu, ci ca să > spele din nou conductele. Data trecută s-au găsit bacterii dar și gunoaie: > peturi, caserole, șosete, haine, cam tot ce au aruncat prin capace > muncitorii care au lucrat la introducerea țevilor. Tot data” >

  Apreciază

 4. Cum o fi apa pe Muscel acolo unde locuieste primarul comunei Breaza?Tot cu lacuste vine pe teava ?De cate ori i s-a murdarit piscina d-lui primar din cauza apei?

  Apreciază

 5. Bună seara.

  Apa de la rețea în Breaza nu a fost potabilă niciodată. Este inadmisibil să persiste această problemă de ani de zile și să nu se rezolve. Trist!
  Iar problema nu trebuie mușamalizată, cum chipurile acum de abia s-a ivit.
  Apa de la Paltinu nu este o soluție bună. Apa de la Paltinu, care stă la soare printre gunoaiele din bazin, nu poate fi comparată cu o apă subterană, cum ar fi de exemplu captarea de la izvorul Sunătoarea, făcută de către nemți hăt ani în urmă prin 1912. Izvorul Sunătoarea a fost cândva singura sursă de apă pentru orașul vecin Câmpina.
  Mai trist este că, deși avem surse de apă potabilă, chiar foarte bună, nu se va face nimic. Incompetența, pe toate planurile, lipsa de bun simț și de conștientizare a lucrurilor primordiale în viață, vor persista, iar schimbarea nu o să vină decât atunci când cei 7 ani de acasă vor fi înțeleși, atâta timp cât trăim în societate, iar definiția însăși a acesteia ne spune că se bazează pe relații economice.
  Noi brezenii avem apă la fântână. Nu mulți mai scot cu găleata, dar au pompă.
  Apa este mult mai bună decât ce curge la București pe conducte.

  Noi brezenii așa ne-am spălat întotdeauna, la fântână. Mulți, odată cu tehnologizarea, au uitat că sunt munteni.

  Dar în zilele noastre unde noțiunea de timp își spune cuvântul din ce în ce mai aspru….
  Cine să stea să scoată apă? Cine să stea să încălzească apă? Cine este comod și a fost furat de acest sistem, care nu face decât să creeze handicapuri în modul de viață al tuturor. Cine?

  Noi românii așa am fost învățați ca din două rele să ne mulțumim cu cea mai puțin dăunătoare.

  BUBELE sunt multe.

  De la…. cine mai primește cei 7 ani de acasă plini de povețe?
  la… cine se preocupă de viitorul tinerilor din ziua de azi, care fug de monotonia locului într-o agitație iluzorie, în speranța unui trai mai bun?.. la…. cine are ochi să vadă potențialul acestei minunate zone, nu în interese proprii de dezvoltare a buzunarului… și până la.. cine are experiența de viață necesară și voința să se întoarcă în localitatea natală?

  Vă mulțumesc.
  Sergio

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s