razna

Un mesaj plin de adevăr, de la un brezean

”Apa de la rețea în Breaza nu a fost potabilă niciodată. Este inadmisibil să persiste această problemă de ani de zile și să nu se rezolve. Trist!
Iar problema nu trebuie mușamalizată, cum chipurile acum de abia s-a ivit.
Apa de la Paltinu nu este o soluție bună. Apa de la Paltinu, care stă la soare printre gunoaiele din bazin, nu poate fi comparată cu o apă subterană, cum ar fi de exemplu captarea de la izvorul Sunătoarea, făcută de către nemți hăt ani în urmă prin 1912. Izvorul Sunătoarea a fost cândva singura sursă de apă pentru orașul vecin Câmpina.
Mai trist este că, deși avem surse de apă potabilă, chiar foarte bună, nu se va face nimic. Incompetența, pe toate planurile, lipsa de bun simț și de conștientizare a lucrurilor primordiale în viață, vor persista, iar schimbarea nu o să vină decât atunci când cei 7 ani de acasă vor fi înțeleși, atâta timp cât trăim în societate, iar definiția însăși a acesteia ne spune că se bazează pe relații economice.
Noi brezenii avem apă la fântână. Nu mulți mai scot cu găleata, dar au pompă.
Apa este mult mai bună decât ce curge la București pe conducte.

Noi brezenii așa ne-am spălat întotdeauna, la fântână. Mulți, odată cu tehnologizarea, au uitat că sunt munteni.

Dar în zilele noastre unde noțiunea de timp își spune cuvântul din ce în ce mai aspru….
Cine să stea să scoată apă? Cine să stea să încălzească apă? Cine este comod și a fost furat de acest sistem, care nu face decât să creeze handicapuri în modul de viață al tuturor. Cine?

Noi românii așa am fost învățați ca din două rele să ne mulțumim cu cea mai puțin dăunătoare.

BUBELE sunt multe.

De la…. cine mai primește cei 7 ani de acasă plini de povețe?
la… cine se preocupă de viitorul tinerilor din ziua de azi, care fug de monotonia locului într-o agitație iluzorie, în speranța unui trai mai bun?.. la…. cine are ochi să vadă potențialul acestei minunate zone, nu în interese proprii de dezvoltare a buzunarului… și până la.. cine are experiența de viață necesară și voința să se întoarcă în localitatea natală?

Vă mulțumesc.
Sergio”

One thought on “Un mesaj plin de adevăr, de la un brezean

  1. Bravo …!!! domnule ….!!! aveti mare dreptate , si eu sunt unul dintre brezenii care s-au intors acasa , dupa 30 de ani …!!! apa nu o folosesc decat sa ma spal . dar .nici asa nu este buna …!!!. ..merg la un magazin la o departare de un kilometru sa imi cumpar apa de baut ….
    Stiu si eu ca situatia in Breaza , este foarte , foarte grava , din toate punctele de vedere .si tot ce ati scris este adevarat .!!! Am scris si eu , mereu , m-am mutat aici , de patru ani si ma lupt cu cei de la primarie .. degeaba …!!! nu intereseaza nimic pe nimeni …!!! acum , ne opresc curentul electric , pentru ca si-a dat iar drumul Feraru la asa zisul lui ,,strand „.. la Podu-Vadului pe constructia vechii mori de mozaic .!!! nu are autorizatii de functionare , nu are autorizatii de mediu , nu are nimic …!!!! se duc acolo copiii .. dar nu stiu ca apa este infestata …in schimb , si-a pus acolo ,,un heblu „… cu care opreste curentul electric in tot cartierul Podu-Vadului ..!!! (cand vrea el)…
    Nimeni nu-l intreaba nimic , toata lumea stie … si…. probabil ca, .. …fiecare .. are ,,partea lui „..!!!
    Nu stiu ce trebuie facut …!!! poate … daca ne vom uni , vom putea face ceva pentru acest oras , care a ajuns in paragina ….!!! ma doare sufletul , fiindca aici am copilarit si-mi aduc cu drag aminte de vremea aceea …..!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s