razna

Mic îndrumar pentru candidați

Când faci campanie electorală nu închiriezi o sală cu 33 de lei într-o școală și îi chemi pe alegători la tine. Nu-i pui în poziția asta, de subordonare, ci îi cauți tu, te duci la ei acasă, pe ploaie, îi strigi la poartă, pe nume, le strângi mâna, îi întrebi de sănătate și familie și după aia le explici ce faci tu pentru el, pentru strada, cartierul și orașul lui. Să te vadă ud, stând în ploaie, la poartă, umil, cu noroi pe pantofi, să te vadă om, nu divă.

Nu vorbești numai cu cei care știi că te votează, te duci la ceilalți, dar mai ales la nehotărâți. Întâi afli care sunt ăștia, că ai iscoade peste tot. Apoi te duci și te prezinți, le explici ce vrei de la ei, eventual îți notezi, adică le arăți că ești interesat. Dar mai ales că ești un om de dialog, nu de ceartă sau bârfă.

Și nu te duci cu grupul numeros de băgători de seamă, să-l înconjori pe om, să fie în inferioritate, ci te duci cu câțiva de seama ta, să vorbiți aceeași limbă și să vă înțelegeți, să ”rezonați”. Adică nu te duci cu gălăgia pe străduțe, că nu te duci la bătut de brazi.

Nu vorbești doar cu pensionarii, ăia care ies primii în poartă, îi rogi să-și cheme fii, nepoți, pe ăi mai tineri. Nu vorbești numai tu. Stai și îi asculți ce probleme au, încerci să-i înțelegi. Nu te lauzi, nu-i complimentezi, nu râzi zgomotos. Vorbești ca un om normal, crezi că poți?

Nu-i vorbești de sus, îi explici, dar nu-i dai lecții, nu-i arăți că tu deții adevărul absolut, ci accepți propuneri, idei, soluții.

Nu te cerți cu ei pe Facebook, nu-i corectezi gramatical și nu-i trimiți la avizierul Primăriei dacă-ți cer o listă cu candidați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s