razna

Pentru cei care cred că țin cu un anumit partid

Sunt acuzată că fac jocurile unor anumiți candidați, că scriu de rău doar de primarul din Breaza și că nu sunt corectă. Nici nu trebuie să fiu, acesta este un blog subiectiv, e blogul meu, asumat.

Sincer, eu nu știu, în acest moment, cu cine o să votez pe 5 iunie. Cei mai mulți dintre candidați au mai fost consilieri locali și sunt la fel de vinovați pentru dezastrul din orașul nostru. Și totuși, de ce sunt atât de înverșunată pe Bălășescu? Pentru că a promis infinit de multe lucruri acum 4 ani, a promis orice, oricui. Apoi, timp de 4 ani, ne-a vrăjit și ne-a spus că muncește, luptă și se chinuie să modernizeze orașul. Iar acum nu avem nimic, dar absolut nimic din ce a promis.

Nu avem parcuri de joacă pentru copii. Știți cât costă dotarea unui părculeț pentru copii, cu corpuri de joacă și mobilier urban? Câteva zeci de mii de lei. Primarul sau unul dintre consilieri putea propune, se făceau indicatorii tehnici, se aproba, se ținea licitația și se făcea în câteva luni. Dacă se voia. Știți și faptul că la Breaza există o firmă care face leagăne și tobogane, da? Eu aș fi umplut orașul, aș fi dat de lucru firmei și i-aș fi făcut reclamă.

Parcul Brâncoveanu este o mizerie. Când nu e junglă, este depozit de materiale de construcție. Problema spațiilor părăsite, care nu aparțin Primăriei, putea fi rezolvată: există legislație, există taxe, există căi de comunicare. Dacă se voia.

Breaza e un oraș murdar. O simplă plimbare pe strada principală îți întoarce stomacul pe dos, dacă te uiți pe jos, pe drum. Gunoaie peste gunoaie, multe de la cetățeni, dar și mai multe de la muncitorii care lucrează la canalizare.  Practic, în oraș nu există salubritate stradală, nu se face curat pe străzi. Și nici nu sunt coșuri de gunoi suficiente. Unde te uiți găsești sticle, ambalaje și rahat de animale. Vâlcelele sunt rampe de gunoi. Peste tot e noroi, iar dacă nu e noroi e praf.

Piața este un jeg care nici nu ar fi primit autorizație de funcționare în alt stat. De câți ani ai nevoie să faci o piață acoperită? O hală, de fapt. Avem căsuțe care stau degeaba pe Ocinii. De ce nu se aduc aici? Eu aș fi ras piața de pe fața pământului, oricum sunt vreo 3 comercianți care au mai multe tarabe. Producători agricoli? Păi, au loc?

Nu există terenuri de sport. Cele care aparțin de școală sunt încuiate, iar cel cu gazonul artificial este deschis doar când vrea mușchii cuiva, deși e cu plată. La Breaza de jos nu există un teren de fotbal, iar cel de la școală este mai degrabă islaz.

În Podu Vadului nu există nimic, deși sunt două spații publice goale, pentru care se plătesc bani pentru întreținere: fosta școală și fostul cămin cultural. Tu, acasă, ții două spații nefolosite ani de zile? Înțeleg, școala nu e ta, dar căminul este! Iar minciuna cu centrul medical de urgență va rămâne în istorie…

Nu avem cultură. Dar avem o scenă pe care nu se face nimic și care a costat bani mulți. Avem o casă de cultură unde nu se văd piese de teatru, ci doar câte un spectacol de 2 lei pentru copii. Greu de crezut, dar oamenii nu mai vor fanfară…

Avem un cartier de blocuri unde nu ai pus o floare, un balansoar, o bancă, unde sunt niște mizerii de magazine din tablă. Ba ai permis să se strice drumul și să rămână așa aproape un an. Și de ce, că aici e electoratul fostului primar?

În Primărie ți se vorbește la fel de urât. Rar ajung, dar și când ajung simt că mi se iau 3 ani din viață. Angajați care îți vorbesc de sus, care nu te ajută și nu sunt deloc amabili. Din contră, pare că scopul lor în viață este să te umilească.

Acum avem apă potabilă, dar când era plină de bacterii primarul dădea comunicate să ne ducem să întrebăm la Hidro Prahova, că e serviciu descentralizat. Iar acum, când e potabilă, se laudă că ne-a băgat apă. Chiar ne ia de proști?

Canalizarea este executată prost. Știu, e proiectul Hidro, s-a lucrat cu o firmă spaniolă care a venit la Breaza doar cu 2 șefi și care a subcontractat la diferite firmulețe. Firmulețe recomandate de cine? De cei care conduc orașul. S-au recepționat lucrări proaste, nu s-au verificat, s-a lucrat haotic, s-a spart peste tot în același timp, nu s-a ținut cont de părerile oamenilor. Și pentru ce? Canalizarea nu va funcționa, deja există semnale că sunt probleme pe mai multe străzi.

Iar în tot acest timp s-a refăcut zonarea, s-au mărit impozitele, a crescut aroganța. Primarul Bălășescu are impresia că este cea mai bună ofertă dintre toți candidații, că face o favoare PNL că îi este candidat și că face un mare sacrificiu că se pune la dispoziția noastră. Iar oamenii din jurul lui sunt la fel de aroganți.

Sunt multe de spus. Ideea este că Breaza nu oferă nimic. Dincolo de gardul casei, nu ai ce face. Pentru un parc, o piesă de teatru, un job sau o piață mergem la Câmpina.

Oamenii râd de noi, brezenii. Nu înțeleg ce se întâmplă, de ce Bănești, Poiana Câmpina, Cornu și Câmpina se dezvoltă, iar Breaza rămâne pe loc.

Am pus 35 de întrebări candidaților la Primărie. Mi s-a reproșat că sunt prea multe și mi s-a transmis să nu mă aștept la multe răspunsuri. Asta e. Mai mult nu pot să fac. Înghit și jignirile postacilor, dar măcar vreau să nu mai votăm ca orbii, pentru un mic și o bere, un Mesia închipuit.

6 thoughts on “Pentru cei care cred că țin cu un anumit partid

 1. Onorata Doamna,
  Nu ma pricep deloc la cuvinte, dar vreau sa va spun ca va dau dreptate si va sustin pana la capat!

  Apreciază

 2. Ca nu a facut ceea ce a promis acest primar nu este deloc cel mai rau lucru, ma bucuram sa NU faca chiar nimic, decat sa strice ceea ce aveam deja bun, sau si mai rau sa strice banii si sa ne indatoreze pe ani buni iar lucrarile efectuate sa trebuiasca refacute de proaste ce sunt! Si ca sa fim sinceri TOTI CONSILIERIi in corpore sunt egal vinovati si cu destule interese si ei ca si primarul in lucrarile efectuate! Iar cine veni va face la fel! Iar brezenii se vor multumi sa vorbeasca de dimineata pana seara la gura sobei in loc sa iasa in strada! Ne meritam soarta din plin!

  Apreciază

 3. Doamna draga, aveti dreptate. Nu a facut nimic bun in Breaza, daca el locuieste in Campina. A stricai si a distrus tot orasul. Acum stie sa umble pa strada Bal, asta vara el se plimba in strainatate , nici nu mergea la serviciu. Acum are consilieri dar in mandatul lui Soiu , Tanasa ( consilieri personali ) nu au facut nimic , au mancat banii statului, nu se mai saturau. Noroc cu ANI ca am mai scapat de ei. Acum cel mai tare este Toader care se agita pentru domnul Bal, vrea si el un post caldut, saracutu de el. Este un tip tanar ( 70 ani) , corect , cu principii liberale,plimbat de la un partid la altul , este pacat sa piarda aceasta sansa.

  Apreciază

 4. Va ramane in amintirea locuitorilor un primar „Oarecare”trecut la si „altele”.Greselile se fac cand se citesc CV-urile(CV-ul este doar o hartie neoficiala unde se trec toate MINCIUNILE ce dau bine la alegatori) Candidatilor si nu DECLARATIA de AVERE,unde se poate interpreta evolutia unui Primar.Cand esti sfatuit de Politic sa te imprumuti la BANCA ai NOTE DE PLATA de achitat si nu ai un VENIT SIGUR ajungi in Politica unde speri la SPAGA si SALARIU SIGUR de unde reusesti sa traiesti ca un PARAZIT.De ce asa disperare ,simplu, dispare sursa de finantare sigura din bani publici.Modelul INTERLOP de POLITICIAN acceptat de PARTIDELE POLITICE ce nu verifica si FILTREAZA Minciunile ci din contra sunt sfatuiti in sensul NEGATIV.Acesti SMECHERASI sunt aruncati in lupta politica si de multe ori resusesc sa PACALESCA electoratul prin prezentarea lor ca „INGERI” si de fapt sunt niste RATATI ce lasa in urma doar DEZASTRU asa cum se vede.
  E mai buna alegerea unui Primar cu avere modesta ce va fi mult mai concentrat de interesul public decat de cel PERSONAL.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s