razna

Gheorghe Barna, candidatul UNPR la Primăria Breaza, se prezintă brezenilor


Gheorghe Barna nu a răspuns întrebărilor, în schimb a trimis un text pentru a se prezenta. Aceasta i-a fost alegerea, iar eu i-o respect.  

De ce cred eu ca as fi un primar bun pentru acest oras ?

Pana in anul 1994,  am fost ofiter de constructii si am lucrat pe cele mai mari santiere   de importanta nationala, la vremea aceea. In anul 1994, am demisionat din armata, renuntand la cariera militara, promitatoare in acel moment, si mi-am deschis o firma, avand ca obiect de activitate : comercializare a meterialelor de constructii si instalatii, confectii si construtii metalice. Dupa numai doi ani, aveam peste 150 de salariati, iar evolutia economica a acestei firme a fost spectaculoasa. Era pentru prima oara in viata cand realizam, cat de multa experienta manageriala si profesionala acumulasem, cat de mult conta rigoarea, seriozitatea si punctualitatea, specifica vietii militare.

  In anul 1996, mi-am construit o casa de vacanta la Breaza. Veneam aici la fiecare sfarsit de saptamana si m-am legat de acest frumos oras, de acesti oameni buni si frumosi. In acelasi timp, am constatat ca orasul are nevoie de multe, mult prea multe lucruri, fata de posibilitatile materiale pe care le aveau, atunci, administratia si institutiile locale. M-am hotarat sa ajut orasul, scoala, biserica, oamenii, dar mai ales pe tinerii si copiii din jurul meu.  Am inceput cu acordarea de premii elevilor de la scoala gimnaziala de la Capul Campului, apoi, in anul 1996, la biserica din aceeasi zona, am construit aleile de acces din curtea bisericii, platforma betonata de la intrarea in biserica si am contribuit la cheltuielile pentru executarea lucrarilor de reparatii si zugravire a bisericii la exterior. In anul urmator, 1997, am amenajat, pe cheltuiala mea, Parcul Brancoveanu, am construit aleile peste potecile de pamant existente, am montat bancile si mesele de sah, am construit un chiosc pentru fanfara militara. De atunci, nu  s-a mai facut nimic in acest parc, mai mult de atat, mesele de sah nu mai sunt,iar chioscul fanfarei este folosit de o firma privata.

Mai tarziu, am sponsorizat Clubul Sportiv Orasenesc Tricolorul cu teava metalica, multa, cu care s-au construit tribunele actuale de la stadion. In aceeasi perioada, am amenajat piata orasului, am construit, cu angajatii mei de la Bucuresti, copertina principala din piata si am pavat toata suprafata pietei, inclusiv parcarea auto a pietei. In anul 2006, am construit Centrul de Cantonament pentru Balet si Dans Sportiv,  „Studio Dance Barna”. Acesta contribuie la promovarea turistica a orasului nostru, este cu siguranta un loc cu care Breaza si brezenii se mandresc, sau ar trebui sa se mandreasca. Prin acest loc trec anual, peste 400 de sportivi din tara, iar la evenimetele festive si turistice pe care eu le organizez si le gazduiesc, participa in fiecare an, aproximativ 3000 de persoane.

Din anul 2012, in calitate de consilier local, in Consiliul Local Breaza, dar mai ales in calitate de cetatean, m-am implicat in activitatea economica, culturala, artistica si sportiva a orasului, m-am ocupat, de educatia copiilor, elevilor, de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, dar mai ales, de a celor de la scoala din Valea Tarsei, fara sa-i neglijez pe cei de la scoala de la Capul Campului si Nistoresti. Am organizat pentru elevi ,excursii la muzee din Bucuresti, vizionari de spectacole de teatru la Bucuresti si Ploiesti. Pentru alti elevi, pentru copii brezeni, am infiintat, impreuna cu d-na profesoara Maricica Gata, Asociatia „Muguri de Breaza”. O asociatie care a promovat dansul si portul popular, traditiile populare ale zonei. Micii dansatori au participat, finantati de mine, la multe concursuri si festivaluri de dans popular, in tara si strainatate. Targul Frumos, Iasi, Navodari, Praga-Cehia, Rimini-Italia, Sacaria si Bolu-Turcia, sunt cateva dintre localitatile si tarile pe care, dansatorii, copiii nostri din Breaza, le-au vizitat , cucerind premii si trofee. In vara anului 2013, de Sfanta Maria,  am initiat si organizat la Breaza, primul festival international de dans popular „Calabreaza”. In anii 2014 si 2015, am sprijinit si m-am implicat in organizarea campionatelor de fotbal initiate de „Asociatia Protejarea Mediului Breaza”.

In calitate de consilier local in Consiliul Local Breaza, alaturi de ceilalti consilieri, m-am implicat in organizarea  si sprijinirea activitatii fermierilor, a firmelor din Breaza, a uzinei, a scolilor si spitalului. Atat cat mi-a permis  pozitia de consilier, aflat in minoritate, am initiat si promovat mai multe proiecte de hotarari ale consiliului local, in ineteresul si pentru binele cetatenilor din Breaza.Mentionez aici doar hotararea consiliului local, prin care s-a asigurat paza la toate unitatile de invatamant din oras, iar plata acestui serviciu sa nu mai fie asigurata de asociatia de parinti, ci, de catre primarie, din taxele si impozitele brezenilor. Si tot in calitate de consilier local, am fost impotriva altor hotarari de consiliu care afectatau interesele cetatenilor: aplicarea limitelor inferioare, pentru cetateni si socitatile comerciale, la stabilirea taxelor si impozitelor, prevazute si impuse prin hotarari de guvern sau parlament, modificarea zonarii orasului, conform conditiilor reale.

Pentru mine, cel mai important lucru din activitatea de consilier local, este faptul ca am invatat legislatia referitoare la administratia publica, dar, cel mai important, este faptul ca am cunoscut oamenii, cetatenii orasului si problemele lor. Am investit in acest oras  resurse personale, pentru mai binele urbei, pentru educatia si cresterea copiilor din Breaza. A fost un efort material personal, pornit din suflet, din dorinta de a face bine, de a ajuta pe cei din jurul meu, fara sa am obligatiile profesionale ale unui primar in funtie, fara sa urmaresc un scop electoral. Pana in anul 2012, nu am fost implicat politic, iar din acel an, am fost si voi ramane membru al UNPR, partidul care ma reprezinta, partid in care majoritatea membrilor au fost militari de cariera. A venit vremea, cred, sa ma implic efectiv si politic in administrarea orasului pe care l-am ales sa traiesc. A venit vremea sa valorific, in interesul oamenilor, al copiilor si batranilor din Breaza, experienta mea  profesionala,manageriala si organizatorica, dobandita in atatia ani de cariera militara.

„Sa dam tinerilor viitor si batranilor siguranta”, este deviza mea de viitor primar. Eu nu vreau serviciu, nu-mi doresc sa fiu primar pentru ca sa am un venit lunar garantat, nu este cazul si nici atragator. Salariul de primar nu este deloc atragator, iar la alte surse ilegale de venit nu ma pot gandi, pentru ca am onoare si demnitate, nu-mi place compromisul si dependenta de interese vremelnice.  Nu asta am invatat in armata romana. Vreau sa transmit si celor din jurul meu, a colaboratorilor, a celor implicati in admistratia publica, spirtul de ordine, disciplina, responsabilitate, punctualitate si competenta profesionala.

Sunt constient ca este o misiune foarte grea, mai ales acum. Acum cand, multe lucrari de constructii au fos incepute si neterminate, acum cand, fondurile primariei au scazut dramatic si trebuie sa rambursam si un imprumut de 7000000 lei. Trebuie cu prioritate sa finalizam lucrarile de modernizare, de refacere a strazilor. Nu am construit o piata agro-alimantara moderna, pe care orasul o merita si care trebuie facuta, nu am valorificat ceea ce a ramas din uzina, din scolile de la Podul Vadului si Gura Beliei, din caminul cultural de la Podu Vadului. Cunosc si imi asum responsabilitatea de a rezolva multe dintre problemele, atat de grave ale orasului, poate cele mai grave din ultimii 26 de ani. Pentru orice viitor primar, va fi greu sa rezolve  toate aceste probleme, si multe altele, care inca nu le vedem acum, dar care cu siguranta vor aparea in timp, inzapeziri, deszapeziri, alunecari de teren…etc. Stiu ca este greu sa fi primar acum, sa respecti si sa indeplinesti un program propriu de exercitare a mandatului, nu poti sa ai un program personal, o viziune personala. Nu poti, pentru ca problemele existente in prezent, iti impun programul, program care inseamna rezolvarea urgenta a atator multe, foarte multe probleme de infrastuctura, dar si sociale. Si, in aceste conditii, nu stiu cat loc si resurse mai raman in activitatea viitorului primar, pentru realizarea uni program propriu de dezvoltare a localitatii si a problemelor sociale din orasul nostru.

Aud si vad zilnic, in aceasta campanie, la candidatii pentru functia de primar, promisiuni, proiecte, planuri, care mai de care mai marete, mai atragatoare: locuri de munca, investitori, scoala, educatie, sanatate, spital, piata, parc industrial si parcuri de joaca…etc. Nu spune nimeni insa, din ce surse, din ce bani se vor realiza aceste promisiuni, alfel frumoase, in conditiile in care acum, primaria strange cu greu bani sa plateasca cei 118 salariati si obligatiile catre centrele financiare din subordine:  scoala, spital, utilitati, ajutor social…etc….etc. Pentru indeplinirea tuturor promisiunilor pe care le aud in aceste zile, nu ne-ar ajunge nici bugetul Parisului si nu stiu de unde au acesti oameni atata curaj sa promita. Eu sunt un om practic, am onoare si demnitate, sunt cinstit cu mine si cu cei din jurul meu. Nu pot sa fac promisiuni desarte, nu pot si nu vreau sa amagesc pe nimeni. In aceasta campanie, eu, nu am iesit pe strada sa vorbesc cu cetatenii si sa le promit, sa-i amagesc, sa le cer votul, nu pot.

M-am pus la dispozitia acestui oras, constient ca imi sacrific timpul, interesele personale, familia, linistea si viata personala. Daca cetatenii orasului Breaza, vor vedea in mine adevaratul si cel mai potrivit edil, ma vor alege. Daca nu, insemna ca nu am stiut sa transmit suficient de bine imaginea mea si bunele mele intentii, realizarile mele, in plan material, comparativ cu contracandidatii mei, sau am pareri prea bune despre mine si nu merit aceasta functie. Poporul, a fost totdeauna mai destept decat conducatorii sai.

Acesta este raspunsul meu la cele 35 de intrebari ale tale, draga Ela Dobre. Orice alta abordare punctuala, ar fi insemnat sa procedez la fel ca si ceilalti candidati si ar fi implicat raspunsuri mai putin sincere.

Cu deosebita stima si respect pentru tot ce faci !

       Gheorghe Barna

candidat din partea UNPR – Uniunea Nationala Pentru Progresul Romaniei

                               la functia de primar al orasului Breaza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s