razna

Mini bâlci la Breaza, de Ziua Iei. Kitsch

”Meritul” îi aparține lui Alexandru Cazan, directorul Centrului Cultural Breaza, care a și fost felicitat de noul primar că a făcut ceva de Ziua Internațională a Iei fără bani. Dar cu prețul kitsch-ului.

Pe de o parte am avut spectacolul folcloric de pe scenă, cu ansambluri locale de copii și doamnele din Primărie îmbrăcate în ii superbe cusute de mână.

De cealalată parte am avut tarabele cu jucării, sutiene, baloane, blănuri, șaorma, mici, bijuterii de plastic, haine chinezești și halviță.

Câteva ii atârnau pe o tarabă, dar erau ii chinezești, din alea aduse din Dragonul Roșu. Adică tu, în orașul iilor tradiționale cusute de mână, permiți ca la un festival al iei să se vândă fake-uri?

Ce aș fi făcut eu: Nu aș fi adus nicio tarabă din cele care au fost azi. Aș fi permis doar vânzarea de ii cusute de mână în Breaza, poate un târg al iilor, ateliere de cusut ii pentru copii, concursuri gen cea mai frumoasă ie, expoziție de ii vechi de sute de ani … și câte și mai câte idei pot apărea, dacă se vrea….

DSC_0188DSC_0189DSC_0192DSC_0187DSC_0185DSC_0186DSC_0183DSC_0184DSC_0176DSC_0177DSC_0178DSC_0179DSC_0180DSC_0181DSC_0182

One thought on “Mini bâlci la Breaza, de Ziua Iei. Kitsch

  1. Parerea mea , este ca …. s-a stricat ziua iei cu acele tarabe …!!! chiar nu mai exista decat tiganie peste tot …???? ce sa spun …. ca cele mai frumoase ii au fost .. sutienele , saorma si vata de zahar …??? despre cojoace … probabil ca ,… le-au scos la vanzare fiindca pana la iarna le mananca moliile …!!!
    Pacat …!!!!! mare pacat ..!!! de orasul Breaza si de tot ce a avut mai bun si mai frumos …!!!! oare vrem sa scoatem bani din orice , indiferent daca ,,murdarim ” frumoasa traditie a iei romanesti , care pe vremea lui Ceausescu se exporta in toata lumea si de pe urma careia traiau aproape jumatate din femeile din Breaza , daca nu mai mult , .. fiindca pe langa salariatele angajate ale Artei Casnice , existau si multe femei in varsta , care lucrau la domiciliu si care se intretineau cu acei bani castigati cinstit , chiar daca nu aveau o pensie … iata ca , exista un mijloc de trai , care astazi s-a desfiintat ..!!!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s